DSG Expositie in Galerie Mozaiek 9 september – 23 oktober 2022

Maar liefst 21 kunstenaars van het Drents Schilder Genootschap (DSG) exposeren van 9 september tot en met 23 oktober 2022 in Galerie Mozaiek.

Het Drents Schilders Genootschap werd in 1954 opgericht door een aantal vooraanstaande, in Drenthe wonende en werkende, kunstenaars. De belangrijkste taakstelling was aanvankelijk het verbreiden van beeldende kunst in Drenthe. Door het orga­niseren van exposities werd aan dit ideaal vorm gegeven.
Inmiddels is het DSG uitgegroeid tot een groep van 41 beelden­de kunstenaars die allen op enigerlei wijze met Drenthe ver­bonden zijn. In de loop der jaren hebben zich ook grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen bij het DSG aangesloten.

De expositie geeft mede door de variatie in thema´s, technieken en richtingen een goede doorsnee van wat er in Drenthe leeft op het terrein van de beeldende kunst. Het teruggrijpen op de traditie van de schilderkunst uit de Gouden Eeuw is net zo aanwezig als het nieuwe realisme, invloeden van het surrealisme, de conceptual art en het impressionisme.
Voor meer beelden van de expositie kunt u kijken op: www.galeriemozaiek.nl/exposities/expositie-drents-schilder-genootschap