DSG Jong

DSG Jong

In 2012 bestonden er al plannen om pas afgestudeerden van Academie Minerva mee te laten poseren met onze DSG Groepsexposities, maar dat plan is echter nooit tot wasdom geworden. Nu we echter een eigen galerie hebben en daar ieder jaar een Manifestatie Jong organiseren hebben we het plan weer nieuw leven ingeblazen.

DSG Jong bestaat maximaal uit 5 kandidaten, die geen binding met Drenthe hoeven te hebben. Er wordt alleen gekeken naar de kwaliteit van het werk. Ze kunnen 5 jaar lid zijn van DSG Jong, daarna worden ze geacht hun eigen weg te hebben gevonden. Hebben ze inmiddels een binding met Drenthe gekregen, dan kunnen ze gewoon lid van het DSG worden.

Op dit moment hebben we vier DSG Jong leden.
Gerke Procee nam in 2020 deel aan Manifestatie Jong en heeft mee geëxposeerd met Verhalen van de huid. Hij wilde wel iets in de galerie doen, omdat op Minerva geen aandacht wordt besteed aan allerlei praktische zaken, waarmee je in een galerie te maken krijgt. Hij maakt nu deel uit van onze hangcommissie en is daarin een gewaardeerd lid. In 2021 hebben ook Reinout Velleman van Minerva en Ferenc Erdok van de Klassieke Academie belangstelling getoond om mee te exposeren en Ferenc zit inmiddels ook in de hangcommissie. En recentelijk hebben we Fleur Krist mogen verwelkomen bij DSG Jong.

Gerke Procee

Gerke Procee geboren in 1993 woont in Buitenpost, Friesland en is in 2020 afgestudeerd voor Autonome Beeldende Kunst aan de Academie Minerva te Groningen. Hij is een kunstenaar met een achtergrond in bouwtechniek die door middel van onderdompeling in het filosofische doolhof van het griezelige – ‘unheimliche’ en archetypen – veel van zijn diepste angsten en fantasieën is gaan herkennen. Een creatieve explosie waarin hij onderzoek doet naar de nooit ontwikkelde creaties die hij daarna gaat vastleggen op fysiek en digitaal canvas.

Gerke Procee
De Achtkant 42
9285 VG Buitenpost
telefoon   0648273377
e-mail        info@gerkeprocee.nl
website     www.gerkeprocee.nl

Reinout Velleman

Reinout Velleman (Zeist, 1999) is een figuratief schilder werkende in Groningen. Hij is in 2021 afgestudeerd aan Academie Minerva in Autonome Beeldende Kunst. Op dit moment werkt hij als kunstenaar en studeert hij kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In zijn werk worden scenes uit het dagelijks leven genomen en gedramatiseerd met onderwerpen als een verhitte vergadering of een ontbijt op het balkon. De nadruk wordt hierin gelegd op onopgeloste spanning en momenten van onthulling. De figuren spelen een rol in dit drama en begeven zich in een kunstmatige ruimte, waar elk object een andere betekenis kan aannemen.

Reinout Velleman
Helper Westsingel 60a
9721 BG Groningen
Atelier:
Travertijnstraat 6
9743 SZ Groningen
telefoon      0612258893
email             reinoutvelleman@live.nl
website        www.reinoutvelleman.com

Ferenc Erdok

Ferenc Erdok (1988, Marbella) gebruikt scènes uit videogames als uitgangspunten, waaraan hij een eigen interpretatie geeft door er elementen in te wijzigen. Hij vervangt bijvoorbeeld het hoofdpersonage door een naaktmodel, geschilderd naar de waarneming, en creëert zo een contrast tussen een grafische, fantasierijke wereld en de echte wereld. Op deze manier ontstaat er een weergave van de volledige immersie die iemand kan beleven bij het spelen van videogames terwijl de visuele tegenstelling tussen de twee werelden zichtbaar blijft.

Ferenc Erdok
Jadestraat 94
9743 HH Groningen
email           hello@ferencerdok.com
website      www.ferencerdok.com

Fleur Krist

“Sunrise” 60 x 90 cm, Acryl op Linnen

Fleur Krist (1998) neemt je mee in haar eigen wereld vol van licht, donker en verbeeldingskracht.

Ze maakt 3D opstellingen met spullen die zij in haar directe omgeving aantreft en belicht het met kleuren, waardoor er denkbeeldige landschappen ontstaan. Voor Krist is het essentieel dat haar schilderijen de fantasie prikkelt en de kijker mee kan nemen naar een ongrijpbare wereld.

Fleur Krist
Spekstoep 21
9461 AL Gieten
telefoon      0683354665
email             theflairmonster@gmail.com
website        www.theflairmonster.nl