Opening Expositie Dialoog tussen 2 culturen: Italië & DSG

De lente wil maar niet echt komen en de temperaturen zijn beneden normaal. Daar was tijdens de opening van de Dialoog tussen 2 culturen in de DSG Galerie echter niets van te merken. Onze nieuwe DSG voorzitter Fokko Rijkens verwelkomde in zijn beste Italiaans Elisa Manzoni. Elisa is een Milanese kunstcritica en curator en beheert sinds 2021 de Manzoni Kunst Galerie in Oosterwolde.

Op haar beurt gaf Elisa in haar beste Nederlands een uiteenzetting over hoe de dialoog tussen Italië en Nederland zijn beslag heeft gekregen. Tevens sprak Elisa haar dank uit aan het DSG voor de fijne samenwerking tijdens de voorbereidingen van de tentoonstelling. Ter ondersteuning heeft Elisa een digitale catalogus samengesteld van alle kunstwerken inclusief een korte typering van alle kunstenaars.

De hangcommissie is er in geslaagd om de Italiaanse en Nederlandse kunstwerken zo te rangschikken dat de dialoog duidelijk zichtbaar is geworden. Hierbij moet ook nog worden opgemerkt dat onlangs de muren van de DSG Galerie van een nieuwe kleur verf zijn voorzien waardoor de kunstwerken nog beter tot hun recht komen.

Tot slot nodigde Fokko de aanwezigen uit om vooral van de kunstwerken te genieten, maar zeker ook van de Italiaanse hapjes en drankjes.

De catalogus is via deze link toegankelijk: dialoog tussen 2 culturen

De website van Manzoni Kunst Galerie