Expositie : Buiten schilderen van 13 januari – 4 maart 2023

Onze nieuwe expositie met het thema Buiten Schilderen.

De Ruiten Aa is een beek in Oost Groningen in de streek Westerwolde. De beek begint bij Ter Apel, stroomt langs allerlei dorpen en mondt uit in de Dollard. Na 30 jaar herinrichting is het beekdal kronkeliger, natter en kleurrijker geworden en daardoor aantrekkelijker voor flora, fauna en de mens. Een aantal leden van het DSG trok in september een dag naar Sellingen om hun visie te geven op dit prachtige gebied.

The Urban Sketchers is een wereldwijde gemeenschap van kunstenaars, die tekenen op locatie in steden en dorpen. Zij tonen de wereld, tekening voor tekening. Eind september waren ze in Assen in het kader van 125 jaar warenhuis Vanderveen. Een selectie hangt nu bij ons in de galerie.

Bourgondië is een streek in Frankrijk ,met bergen en wijngaarden, mooie steden en prachtige dorpen. In een van die dorpen staat een vakantiehuis, waar iedere zomer een groep kunstenaars bijeen komt om daar te schilderen. Zij exposeren hun werk nu in onze galerie.

Olesia Liashova ontvluchtte Oekraïne voor het oorlogsgeweld. Zij werkt veel met textiel, waarbij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden tot uitdrukking komen in Oekraïense symbolen, ornamenten en indrukken.