Annemarie de Groot

Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de wereld van het circus, theater, opera en cabaret. Deze thema′s vind je regelmatig terug in mijn werk. Ballerina’s, muzikanten, Venetiaanse figuren, naakten, dieren, ze zijn in een bonte kleurenpracht te zien, geschilderd in een wervelende toets laag over laag. Tevens druk ik symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en niet meteen zichtbaar zijn.

Recent heb ik me laten inspireren door de opera Madama Butterfly en de Zauberflöte van Mozart. Uit deze serie heb ik in opdracht van het Theater Martini Plaza in Groningen een drieluik voor de ontvangsthal geschilderd. Ook voor het circus theater in Scheveningen heb ik drie doeken gemaakt. Voor de Teleac TV heb ik een cursus schilderen naar model gegeven.