Wout Wachtmeester

ontluikend bos

Wout Wachtmeester (1958) is een gedreven en perfectionistisch schilder die zijn penseelstreek in de afgelopen jaren heeft vervolmaakt. In vele tinten groen, sterke licht-donker contrasten en een ongelooflijke detaillering weet hij overtuigend een bos neer te zetten. Een feest voor het oog en de zintuigen. Op zich al voldoende.

Zijn fraaie verzamelingen bomen zijn echter méér dan een mooi bos tafereel. Wanneer je met je ogen door een bos van Wout Wachtmeester wandelt, voel je de sprankeling van het licht op je gezicht, hoor je het knisperen van de bladeren, het ruisen van de wind en het knappen van een takje onder je voeten.

Guardians of the Source, acryl op doek, 100 x 100 cm
Primal Outpost, acryl op doek 100 x 100 cm

Wout Wachtmeester creëert tastbare sferen die verder gaan dan een  afbeelding. Hij laat je verwonderen over de schoonheid van het aardse en brengt je weer in contact met de natuur. Tegelijkertijd voel je de overweldigende grootsheid van het afgebeelde landschap, met iets van een mystieke kracht op de achtergrond. Je loopt over grond met geschiedenis, onze geschiedenis, en dat voel je. Alsof de bomen praten. Aan ons om door de bomen het bos ook echt te zien, te koesteren en te bewaken.

Wout Wachtmeester
Dorpsstraat 20
7753 TD Dalerpeel
telefoon     06-24928721
e-mail          wwachtmeester@online.nl
website       www.woutwachtmeester.nl