Rineke Hollemans jubileert met HṑLT …..

Rineke Hollemans laat ons weten dat in 2023 de vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers 25 jaar bestaat en dat wordt uitgebreid gevierd.

Om dat te vieren organiseren ze een aantal tentoonstellingen op verschillende locaties en wordt er weer een HṑLT Jubileum-doos gemaakt met prenten van alle HṑLTleden. De aftrap vindt plaats op de combinatietentoonstelling bij Forma Aktua en Galerie Noord in Groningen in januari 2023 waar ook de Jubileumdoos wordt gepresenteerd.

De doos bevat van iedere HṑLTer een nieuwe houtsnede, formaat 13 x13 cm. met een wissellijst van 20 x 20 cm. met passe-partout waarin de prenten afgewisseld kunnen worden. De oplage is 35, er zijn er 15 voor de verkoop en op = op.

De Jubileumdoos kost € 595,- en bij voorintekening € 550,- Voorintekenen kan via het contactformulier van de Holt website en kan tot en met 7 januari 2023

Alle prenten zijn te zien op de tentoonstellingen.

Meer informatie over HṑLT en zijn leden is te vinden op de website: www.holthoogdruk

Rineke Hollemans was indertijd mede oprichter van de vereniging. Omdat Rineke destijds zelf een galerie in Assen runde, exposeerde en vergaderde de vereniging regelmatig in Galerie Mégan aan de Hertenkamp 5. Siemen Dijkstra (ook DSG lid) is destijds van start gegaan in deze galerie met een aantal exposities.

In november 1997 schreef de Asser Courant een groot artikel over hoe Rineke Hollemans Assen verrijkte met grafische kunst.

Asser Courant – 15 november 1997