Ferenc Erdok hangt ……. bij Galerie Bonnard in Nuenen

Slippery Slopes

Nieuw bij galerie Bonnard is de in Groningen woonachtige Ferenc Erdok (1988). Als kleine jongen tekende hij al graag tekenfilms en personages uit videogames. Op de middelbare school werden die aangevuld met zijn eigen fantasiepersonages en verzonnen verhalen, geïnspireerd op de mythologie. Tijdens zijn studie aan de Klassieke Academie in Groningen ontwikkelde hij een interesse in model schilderen.

Nu keert hij terug naar deze thema’s door scènes uit videogames te schilderen en geeft hij er zijn eigen interpretatie an door bepaalde stilistische elementen aan te passen. Ook vervangt hij de hoofdpersoon door een naaktmodel, waarmee hij een contrast creëert tussen een grafische fantasiewereld en de echte wereld. Het is een weergave van de volledige onderdompeling die iemand kan ervaren door videogames te spelen, terwijl het visuele contrast tussen de twee verschillende werelden behouden blijft.

Dit afgebeelde grote werk Slippery slopes is het eerste werk bij Bonnard. In juni is meer nieuw werk van hem te zien samen met schilderijen van het graffiti-duo Studio Giftig.