Persbericht Tentoonstelling Klassieke Academie

Van 7 september tot en met 26 oktober 2019 exposeren verschillende oud-studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Galerie DSG van het Drents Schildersgenootschap. Er zijn schilderijen te bewonderen die vervaardigd zijn in de figuratieve en klassieke schildertraditie. 

De Klassieke Academie in Groningen leidt sinds 2005 aankomende kunstenaars op. De opleiding concentreert zich op de ambachtelijke klassieke Europese traditie in de schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw. De deelnemende kunstenaars zijn in verschillende schooljaren afgestudeerd. Onder andere de mens, de natuur en alledaagse taferelen zijn onderwerp van hun schilderijen. Zo maakt Marein Konijn expressieve en doorwrochte, doch herkenbare landschappen en portretten. Mariëlle Bistervels neemt ook de natuur als uitgangspunt, maar combineert flora en fauna gesitueerd in onverwachte omgevingen, waardoor er nieuwe werelden ontstaan. Gabriëlle Westra combineert klassieke portretten met ornamenten. Zij speelt met de illusie van de geschilderde voorstelling, het platte vlak en structuren. Andere deelnemende kunstenaars zijn Erwin van Iwaarden, Liesbeth Meerding, Linet Battjes, Bas Nijenhuis, Willy Peetsma, Barbara van Haaften en Carolien van Olphen. 

De tentoonstelling wordt op vrijdag 6 september om 17:00 uur geopend door drs. Bouk Wierda. Zij is kunsthistoricus en stafdocent van de Klassieke Academie. Galerie DSG bevindt zich op de woonetage van Warenhuis Vanderveen aan de Koopmansplein 16 in Assen. De galerie is geopend onder winkeltijden en is gratis toegankelijk. Elke zaterdagmiddag en op de koopzondagen zal één van de kunstenaars aanwezig zijn om toelichting te geven op de werken.