DSG-Live interview met Gineke Zikken 23 april 2021

De DSG tentoonstelling “Verhalen van de Huid” in onze galerie werd na de opening vrijwel direct weer gesloten door de lockdown maatregel vanwege Covid-19. Een reden voor ons bestuurslid Fokko Rijkens om via een Instagram-interview met Francien Krieg toch aandacht te besteden aan al het werk dat zowel kunstenaars als vrijwilligers aan deze tentoonstelling hadden besteed.

Om het idee verder te verbeteren zocht Fokko contact met Hans Wijnbergen, eigenaar van de Geluidsstudio en Muziekcafé Het Rode Hert. Dit resulteerde in DSG-live en op vrijdag 2 april 2021 was de try-out met Annemarie de Groot. Tijdens het interview met Annemarie, waren een aantal van haar schilderijen aanwezig, dat gaf de mogelijkheid om de kunstwerken uitgebreid te bekijken en te bespreken.
Via deze link is het interview met Annemarie te zien: DSG Live: Annemarie de Groot

Al snel besloten we om regelmatig een lid van het DSG te interviewen. Deze 15 minuten durende interviews zijn daarna op de DSG website en op YouTube terug te vinden. Zo kunnen geïnteresseerden een beeld krijgen van de desbetreffende DSG kunstenaars.

Vrijdag 23 april 2021 om 19.00 uur interviewt Fokko Rijkens het DSG-lid Gineke Zikken in studio het Rode Hert te Roderwolde. Het interview is live te volgen en blijft ook daarna beschikbaar via deze YouTube link: DSG Live: Gineke Zikken

“De Krant” (regionaal nieuwsblad Noordenveld, Westerkwartier en omgeving) besteedde deze week al aandacht aan dit interview:

Gineke Zikken volgde naast haar werk als programmeur de avondacademie aan de “Wackers academie” in Amsterdam. Zij heeft een opvallende stijl en schildert vooral in de buitenlucht. Onder andere het Amsterdam Museum, het Haags Historisch Museum, het Katwijks Museum en het Gemeente Museum Deventer bezitten werk van Zikken.