Buitenschilderdag met de Drentse Schrieverskring

Zondag 29 augustus 2021 was het dan eindelijk zover: de DSG buitenschilderdag; een lang gekoesterde wens van veel leden. Als bijzonderheid hebben we de Drentse Schrieverskring uitgenodigd, waarmee we dit najaar een samenwerkingsproject hebben, dat uitmondt in een gezamenlijke tentoonstelling in onze galerie. Zij schilderen niet maar dragen voor uit eigen werk.
Ten slotte bleek Yvo van Marle, eigenaar van Beelden in Gees, ook enthousiast om schilders en schrievers in zijn beeldentuin te ontvangen.


Helaas werkte het weer niet mee: het was een druilerige dag en dat verklaart wellicht de tegenvallende opkomst van de schilders.
Na een uurtje koffie drinken zocht eenieder een geschikt plekje in de tuin en togen de schilders aan het werk.


Naast de gebruikelijke schilders attributen vielen vooral de paraplu’s, poncho’s en regenjassen op en de keuze van een geschikt plekje in een van de huisjes, onder de grote bladeren, aan de vijverrand of gewoon op het grasveld.

Tegen drieën stroomden de schrievers binnen en na een bakje koffie werden we een uur lang vermaakt met verhalen, gedichten, een voorgedragen schilderij, een vogelquiz en spitsvondige teksten bij een foto. Meestal in ’t Nederlands en soms in t Drents.

`RUGGETREK`


Nadat de schilders hun ezels, verf en kwasten weer hadden opgeborgen werd de geslaagde dag afgesloten met een borrel en een hapje.